Valeryd har gjort det igen!

Igår pratade vi om delar till olika släpvagnar och idag har det dags att berätta mer om ett kopplingsschema för släpvagn eller husvagn. Vad är då detta? Jo men det enda du egentligen behöver veta är att ett tydligt kopplingsschema för 13-polig släpvagnskontakt hittar du här hos Valeryd! Men vad innebär då egentligen detta tänker du? Jo det ska jag berätta för dig!

Belysningssystem på släp och husvagn

För att belysningssystemet på ditt släp eller din husvagn ska fungera så behöver man se till att kopplingsschemat är in takt och att man felsöker om något är tokigt. Det är livsviktigt och faktiskt olagligt om något av detta inte skulle fungera. Därför finns det en guide hos Valeryd som man kan gå igenom för att se till att den fungerar som den ska. Det börjar med att man applicerar elkontaktfett på alla kontaktytor. Rengör detta om det behövs så att gamla ärgade ytor blir rena! Viktigt är att inte utsätta belysningen för onödig påfrestning så se till att den är ren från fukt!

Andra delen handlar om att vårda stickkontakten så att inte denna ligger i grus eller att vatten inte kan regna in på något vis. Se till att alltid ha extra glödlampor men även extra stickkontakter, elsäkringar, elkontaktsfett, elmejsel och även ett kopplingsschema så du kan kolla hur det ser ut om du skulle behöva. Hos Valeryd erbjuder man alltid glödlampor av hög kvalité och det rekommenderar man alla att alltid göra. Det finns många vanliga fel och dessa kan du läsa mer om på deras hemsida! Ett tydligt kopplingsschema för 13-polig släpvagnskontakt hittar du här som sagt om du känner dig minsta osäker och med tidigare erfarenhet vet du att Valeryd alltid finns vid din sida om du skulle behöva minsta lilla hjälp!