Paracord

Vem hade anat att olika typer av armband av paracord skulle bli så stort även i Sverige? Armband i paracord har funnits sedan en lång tid tillbaka i historien men populariteten utanför armén kom mycket senare och fram för allt utanför USA. Nu har trenden om armband gjorda av paracord linor spridit sig till lilla Sverige och som sagt blivit väldigt eftertraktade. Förutom att knyta armband av paracord så tillverkas det nyckelringar, bälten och andra accessoarer. Från början var meningen att allt som tillverkade med paracord skulle ha en betydelse och det var för överlevnad. Att bära med sig en hållbar lina på armen i form av ett armband kunde rädda liv.

Paracord som livräddare

Inom det militära när soldaterna satt i skyttevärn bland annat, så började dom att tillverka och knyta armband med hjälp av paracord linor. Paracord är en superstark fallskärmslina som fortfarande används inom det militära. Eftersom paracord linan är så otroligt stark fungerar den även i andra sammanhang och är väldigt bra att bära med sig på armen eller som ett bälte om du ska klättra i berg eller bara vandra i fjällen eller på otillgängliga platser. Skulle det hända att någon ramlar ner i ett hål ett utför ett berg så kan paracord linan komma väl till pass.

Snygga accessoarer av paracord

Jag vet att många män älskar armband gjorda av paracord, dels blir dom rätt kraftiga och syns tydligt på armen, sedan har dom en macho attityd och bara vetskapen av att det ursprungligen kommer från det militära ger nog männen en extra kick av manlighet. Förutom att dom är macho så är dom väldigt snygga att bära runt armen och som sagt, det går faktiskt att använda dom i en nödsituation som kräver ett av världens starkaste och mest hållbara lina – paracord linan.