Sett några rim när du köper heminredning på nätet?

Tycker du det är svårt att rimma på svenska? Jag läste att koreanska språket är extremt svårrimmat och sydkoreanska rapartister får briljera på annat sätt än med sina rim (även om de får till ett och annat rim). Det finns säkert många andra språk som det är svår att rimma på. Hur populärt det är med rebusar i Korea har jag inte den blekaste om, men det känns som något som östasiater skulle tycka om – de har ju till och med ”bilder” i sina tecken och de älskar symbolik, skrivkonst, att teckna och så vidare. Undrar vad fiskeutrustning heter på koreanska? Det är i alla fall ett ord som jag misslyckats med att rimma på denna veckan. Jag höll på att skriva ”på hangul”, men det är det koreanska skriftspråket.

Jag tycker rim gott kunde användas mer hos till exempel nätbutiker. Det skulle vara trevligt att få ett rim som slogan under produkterna på förstasidan när man till exempel köper heminredning på nätet. Om man ska vara ärlig så är ju de flesta nätbutiker väldigt tråkiga. Var är humorn, finessen, charmen och var är tipsen, artiklarna och intervjuerna med tillverkarna. Det finns mycket ”redaktionellt arbete” där som skulle kunna få fart på försäljningen.